Shtëpia
|      

Tani fatura mujore e energjisë elektrike mund të shikohet dhe printohet nga abonentet - CEZ

E Marte, 19 Prill 2011

                        Facebook    Google    LinkedIn    Twitter    Yahoo
CEZ

Kompania çeke e shpërndarjes (CEZ) promovoi shërbimin e ri, që u lejon klientëve të saj të shohin dhe printojnë faturën mujore të energjisë elektrike nepermjet kompiuterit - sipas deklaratave te perfaqesuesev te kesaj kompanie te Marten gjatë një konference për shtyp.

E-bill është një shërbim i ri që kompania CEZ Shpërndarje u ofron klientëve të saj e që ka si qëllim të përmirësojë cilësinë e shërbimit.

Shërbimi e-bill mundëson shikimin dhe printimin e faturës online për cdo klient. Vec kësaj tani online cdo klient mund të kontrollojë konsumin mujor të energjisë, ta printojë faturën, apo të shohë edhe historikun e faturave të tij deri në gjashtë muaj.  

Nder te tjera CEZ Kompania e shpërndarjes deklaroi te marten se institucionet buxhetore paraqiten si me problematiket në pagimin e faturave të energjisë, krahasuar me qytetarët.

Sipas deklarates se kesaj kompanie institucionet shtetërore dhe ato jo-buxhetore nuk kanë paguar energjinë ne nje vlere qe kap shifren e 5 milion lekë borxh - qe i përket kesaj kompanie për energjinë e harxhuar.

Sipas tyre ajo cka verehet eshte "një performancë të ulët të arkëtimit të parave për energjinë e papaguar."

Efektet negative qe derivojne prej ketij borxhi do te afektojne dhe fondin e investimeve në rrjet, në cilësinë e furnizimit dhe atë të shërbimit.

(RevistaShtypi.al)